Keď máš v chladničke „z každého rožku trošku“, je super zapojiť fantáziu a vykúzliť chutné, rýchle a hlavne aj zdravé jedlo. A nezabúdaj, ak sa stravuješ rastlinne, aby ti nechýbali v strave bielkoviny, je dobré kombinovať na tanieri strukoviny a obilniny. Vďaka nim si zabezpečíš príjem všetkých esenciálnych aminokyselín.
Ako na to?
1
Uvaríme si bulgur a takisto beluga šošovicu. Tento krok sprav ideálne večer vopred, nech ťa nezdržiava pri príprave samotného obeda.
2
Na olivovom oleji si zľahka opražíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy, mrkvu na plátky a brokolicu na ružičky.
3
Pridáme na kocky nakrájaný syr tofu. Všetko spolu premiešame, kým nie sú brokolica a mrkva „al dente“.
4
Pridáme uvarený bulgur a beluga šošovicu.
5
Premiešame a dochutíme.
Dobrú chuť 🙂!
Zdravé recepty na raňajky, obed aj večeru nájdeš aj v našich knihách:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.