Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 150 g bulguru
- 350 ml vody
- 1 baklažán
- 250 g cherry paradajok
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 1 chilli papričku
- 50 g baby špenátu
- bylinky (najlepšie sú čerstvé, napríklad tymián, oregano, majoránka)
- morskú soľ
Ako budeme postupovať ?
1. Bulgur prepláchneme vo vode. Prilejeme 350 ml vody, privedieme k varu a varíme 5 minút. Potom ho 10 minút necháme pod pokrievkou dodusiť. Baklažán umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a necháme ho odstáť. Ošúpeme si cesnak a spolu s chilli papričkou ho nakrájame na plátky.
2. Keď je bulgur hotový, na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cesnak s chilli papričkou a bylinkami a chvíľu restujeme. Z baklažánu utierkou vysajeme prebytočnú vodu a pridáme ho do panvice. Cherry paradajky si nakrájame na polovičky, pridáme k baklažánu a dusíme.
3. Keď je zelenina mäkká, pridáme bulgur, všetko spolu dobre premiešame a dochutím soľou. Nakoniec do bulguru primiešame baby špenát, ale len do chvíle, kým zvädne a už ho nevaríme.
Tip: Ak máš rada cesnak, môžeš si po dovarení pár pretlačených strúčikov do jedla pridať.
Kalorická hodnota jednej porcie (cca 220 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1031,55 kj | 8,51 g | 35,84 g | 6,72 g |
14 tipov na rýchlu a chutnú večeru nájdeš v tomto článku.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.