Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Škoricový bulgur s maslovou tekvicou, cícerom a kozím syrom

Ak milujete jesenné vône v kuchyni, potom sa vám tento recept bude určite páčiť. Vôňa pečenej tekvice či škorice je neodolateľná a ich chuť rovnako. Toto jesenné jedlo je skvelým tipom na rýchlu večeru či obed a určite ulahodí aj oku. Prajem dobrú chuť a veľa radosti pri jeho príprave :-).

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?


  • 350 g maslovej tekvice

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • 3 lyžice olivového oleja

  • 200 g bulguru

  • 300 g uvareného cícera

  • 0,5 lyžičky mletej škorice

  • 0,5 lyžičky muškátového orieška

  • 50 g sušených bio brusníc

  • 150 g mäkkého kozieho syra


Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kocky a položíme na plech na pečenie. Jemne ju osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom a dáme piecť na 20 minút na 200 ˚C.
2. Bulgur uvaríme podľa návodu a necháme odkvapkať.
3. Uvarený alebo sterilizovaný cícer osušíme a na suchej panvici opečieme s trochou soli dozlatista (cca 5 minút).
4. Hotový bulgur premiešame s mletou škoricou a muškátovým orieškom, pridáme upečenú tekvicu, brusnice, soľ podľa chuti, chrumkavý cícer a všetko premiešame.
5. Na vrch položíme kúsky mäkkého kozieho syra a podávame.
Tip: Ak chceme toto jedlo vo výdatnejšej verzii, môžeme si na vrch opiecť aj kúsok kuracích pŕs ;-).
bulgur
 
maslová tekvica recept
Nech ti chutí :-)!
 
Výživné recepty aj na rýchle obedy či večere nájdeš napr. v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
fit recepty
 
Pochutnaj si aj na ďalších tekvicových receptoch:
Tekvicové vafle: tip na jesenné raňajky aj pre vegánov
Tip na zdravý rýchly jesenný obed: Cestoviny s tekvicovou omáčkou a pečenou brokolicou
Fantastické krémové tekvicové rizoto so syrom feta a brusnicami
Šalát s pečenou tekvicou hokkaido, so sušenými paradajkami a medovým dresingom
Pečená tekvica s olivami, cícerom a balkánskym syrom
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.