Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?
- 350 g maslovej tekvice
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 3 lyžice olivového oleja
- 200 g bulguru
- 300 g uvareného cícera
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 0,5 lyžičky muškátového orieška
- 50 g sušených bio brusníc
- 150 g mäkkého kozieho syra
Ako budeme postupovať?
2. Bulgur uvaríme podľa návodu a necháme odkvapkať.
3. Uvarený alebo sterilizovaný cícer osušíme a na suchej panvici opečieme s trochou soli dozlatista (cca 5 minút).
4. Hotový bulgur premiešame s mletou škoricou a muškátovým orieškom, pridáme upečenú tekvicu, brusnice, soľ podľa chuti, chrumkavý cícer a všetko premiešame.
5. Na vrch položíme kúsky mäkkého kozieho syra a podávame.
Tip: Ak chceme toto jedlo vo výdatnejšej verzii, môžeme si na vrch opiecť aj kúsok kuracích pŕs ;-).
Výživné recepty aj na rýchle obedy či večere nájdeš napr. v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Pochutnaj si aj na ďalších tekvicových receptoch:
Tekvicové vafle: tip na jesenné raňajky aj pre vegánov
Tip na zdravý rýchly jesenný obed: Cestoviny s tekvicovou omáčkou a pečenou brokolicou
Fantastické krémové tekvicové rizoto so syrom feta a brusnicami
Šalát s pečenou tekvicou hokkaido, so sušenými paradajkami a medovým dresingom
Pečená tekvica s olivami, cícerom a balkánskym syrom
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov