Pripraviť si šalát na obed či večeru je najmä v letných mesiacoch voľba, ktorou nič nepokazíš. Nie je nič lepšie, ako využiť čerstvú sezónnu zeleninu a ovocie, možno aj z tvojej vlastnej záhrady priamo do šalátu. V tomto prípade sme siahli po hrášku, ktorý je plný vitamínov a vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej je skvelou voľbou pre tehotné ženy.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 200 °C.
2
Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Na väčší plech položíme papier na pečenie a rozložíme nakrájané huby jednu vedľa druhej. Pokvapkáme ich olivovým olejom.
3
Takto pripravené huby dáme zapiecť na 15 minút, následne ich vyberieme a pridáme k nim hrášok a cibuľu nakrájanú na plátky.
4
Túto zmes posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, osolíme a okoreníme ju. Dáme ju piecť ešte na 10 minút.
5
Medzitým pripravíme zálievku zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, medu a dijónskej horčice.
6
Vo väčšej miske zmiešame rukolu, zálievku a upečenú zeleninu a šalát uložíme na taniere. Posypeme ho parmezánovými hoblinkami a podávame.
Tip: K tomuto šalátu sa výborne hodí jednoduchý kurací steak.
Prajem dobrú chuť! :-)
Viac skvelých receptov aj na šaláty nájdeš aj v našich knihách:
Vyskúšaj aj ďalšie recepty na šaláty:
Šalát s grilovanou cuketou a kozím syrom
Rukolový šalát s avokádom, mrkvou, paradajkou a mungo klíčkami
Rukolový šalát s vajíčkom, opekaným cícerom a paradajkami
Recepty na dresingy na zeleninový alebo cestovinový šalát
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov