Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 20 porcií?
- 5 vajíčok
- 100 g kokosového cukru
- 5 lyžíc roztopeného kokosového oleja
- 200 ml kvalitného mlieka (príp. rastlinného mlieka)
- 100 g kokosovej múky
- 100 g hladkej špaldovej múky
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- 150 g čučoriedok
Ako budeme postupovať?
2. Potom ručne primiešame kokosovú a hladkú špaldovú múku a kypriaci prášok. Ak by sa nám cesto zdalo husté, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto má mať stredne hustú konzistenciu, aby sa dalo na plech pekne naliať.
3. Plech s rozmermi 25 x 25 cm potrieme troškou kokosového oleja a rovnomerne doň nalejeme cesto, ktoré posypeme čerstvými čučoriedkami.
4. Koláč pečieme na 175 ˚C cca 30 minút, necháme ho vychladnúť a podávame.
Tip: Ak by sme mali doma zásobu domácich kompótov a nemali poruke čerstvé ovocie, pokojne ho môžeme takto nahradiť.
Inšpiruj sa ďalšími receptami z našich kníh:
Nabudúce môžeš vyskúšať tieto jednoduché ľahké koláčiky:
Mäkučký koláč z makovej múky a manga: hotový do 40 minút!
MEGA dobrý makovo-jablkový koláč s tvarohom
Rýchly a jednoduchý ríbezľový koláč s tvarohom, navyše bez lepku
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov