Rýchly a jednoduchý ríbezľový koláč s tvarohom, navyše bez lepku

Rýchly, letný, sladký a hlavne chutný koláčik. Poteší každú nečakanú návštevu či deti, ktoré majú chuť na niečo sladké. Ríbezle sú ovocím detstva, keď nás babičky posielali zbierať ho a potom sme spolu varievali džem. Ovocie plné spomienok bude hrať hlavnú úlohu v tomto koláčiku. Zvládne ho úplne každý. No ak nemáš ríbezle, nevadí, použi maliny, čučoriedky, mandarínky alebo napríklad ananás. Navleč zásteru a poď si pripraviť tento skvelý ríbezľový koláč. ;-)

Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 12 ks?

Na korpus:

  • 30 g ghee masla
  • 70 g bio cornflakes kukuričných lupienkov

Na cesto:

  • 200 g mascarpone
  • 100 g stredne tučného tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 3 lyžice pohánkovej múky
  • kôru z 1 bio citróna
  • 60 g kokosového cukru
  • 130 g ríbezlí

Ako budeme postupovať?

1. Maslo a lupienky rozmixujeme a utlačíme na dno formy s priemerom 20 cm .

2. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na cca 7 minút.

3. Medzitým pripravíme plnku. Do misky vložíme mascarpone, tvaroh, vajíčka, múku, kôru z citróna a cukor. Poriadne premiešame.

4. Na korpus, ktorý pečením zozlatol, nalejeme cesto. Na vrch pridáme umyté ríbezle.

5. Spolu pečieme približne 25-30 minút.

Ríbezľový koláč

 

Ribezlovy kolac

Rýchlovka, že? Príprava ti zaberie asi 10 minút, o ostatné sa postará rúra a ty sa môžeš za krátky čas tešiť zo super dobroty. Nech ti tento koláčik spríjemní nielen augustové dni. Ak ho budeš skúšať, nezabudni dať vedieť, ako ti chutilo.  Prípadne inšpiruj ostatných aj tvojimi poznámkami ku koláču (ak ho napr. skúsiš s iným ovocím).

 

Nielen na blogu, ale aj v našich knihách nájdeš množstvo receptov, či už na zdravé maškrty, desiate, alebo kadečo iné:

fit recepty

 

Chceš pripraviť s ríbezľami niečo iné? Toto sú ďalšie inšpirácie: 

Špaldový chlieb s ríbezľami a čučoriedkami, skvelý na ráno či na desiatu

Makové muffiny s ríbezľami a jostou – použiť však môžeš akékoľvek drobné ovocie

Čokoládovo-tvarohová torta s ríbezľami, hotová do 20 minút

Špaldová bublanina s drobným ovocím, 25 minút a HOTOVO

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 16/08/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre