Koniec leta prináša množstvo dozrievajúceho ovocia a zeleniny. Na prechádzke pod lesom som nazbierala černice, ktoré majú teraz obdobie dozrievania. Nielenže obsahujú množstvo antioxidantov, ale aj výborne chutia. Ja som ich zakomponovala do muffinov, ktoré môžu byť výbornými raňajkami alebo olovrantom.
Ako na to?
1
Vajíčka spolu s trstinovým cukrom vyšľaháme do peny.
2
Pridáme rozpustené maslo s mliekom a premiešame.
3
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do misy.
4
Všetko spolu premiešame, pridáme 100 g černíc a jemne zapracujeme. Ostatné černice si necháme na ozdobu.
5
Do plechu na muffiny dáme papierové košíčky a lyžicou plníme tak, aby bolo cesto zarovno košíčkov.
6
Takto pripravené muffiny vložíme do rúry vyhriatej na 180 ˚C a pečieme cca 30 minút.
7
Na panvicu dáme zvyšné černice, pridáme čakankový sirup a podlejeme troškou vody. Necháme chvíľu podusiť a odstavíme zo zdroja tepla.
8
Upečené muffiny môžeme poliať černicami upravenými na panvici a posypať mletými mandľami.
Výživové hodnoty na 1 ks:
229 kcal
964 kJ
T:
12 g
B:
6 g
S:
24 g
V:
2 g
Nech ti chutí 😊.
Využi vo svojich receptoch aj našu jedinečnú zdravú Fitnutku. Je úžasným doplnkom nielen k sladkým receptom.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.