Stala sa tvojou slabosťou treska z hypermarketu? Na jednej strane ti veľmi chutí a nevieš sa jej vzdať, ale na druhej strane je to proti zdravému životnému štýlu aj rozumu. Predsa len, aby taká treska vydržala tak dlhý čas v obale a bola stále "čerstvá", tak to si vyžaduje aj nejaké konzervačné látky. Tie zrovna našej vnútornej a vonkajšej kráse dva razy neprospejú :-). Preto som pre teba pripravila túto skvelú alternatívu - tresku bez tresky.
Ako na to?
1
Cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu, uhorku i vajíčka nastrúhame a všetko zmiešame s tvarohom a jogurtom.
2
Ochutíme soľou, korením a pridáme podľa chuti horčicu.
3
Podávame so zeleninou alebo ako nátierku na chlebík.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 175 g):
179 kcal
750 kJ
T:
6 g
B:
17 g
S:
13 g
V:
2 g
Táto zdravá treska sa hodí napríklad na domáci špaldový chlebík. Svoju desiatu alebo olovrant môžeš doplniť aj o chutný šalát. Stačí zopár špenátových listov, cherry paradajky a nakrájaná šalotka pokvapkaná bio olivovým olejom. Trošku osoliť a okoreniť a výživný snack máme na svete :-).
Dobrú chuť!
Túto nátierku nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).