Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 4 ks kváskového špaldového pečiva (môžeš použiť aj celozrnné pečivo)
- 1 vajce z domáceho chovu
- 120 ml mlieka
- 50 g kvalitného masla
- štipku soli
Na omáčku:
- 5 cibúľ
- 4 mrkvy
- 250 ml smotany na varenie
- štipku soli
- 1 lyžicu sójovej omáčky Tamari
- 1 lyžicu kvalitného medu
- 2 vykostené kuracie stehná
Pomôcky:
- 2 mikroténové vrecká (odporúčam použiť aj plátené vrecká)
Ako budeme postupovať?
2. Kuracie stehná umyjeme, zbavíme kože a položíme na zeleninu, ktorú dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
3. Špaldové pečivo nakrájame na kocky, zalejeme mliekom a premiešame. Pridáme rozpustené maslo, vajce, soľ a necháme chvíľu odstáť, aby pečivo nasiaklo tekutinu.
4. Touto pripravenou zmesou naplníme dve mikroténové alebo plátené vrecká, v ktorých vytvoríme zo zmesi šulce. Zatočíme a dáme variť do vriacej vody na cca 25-30 minút. V polovici času knedľu otočíme.
5. Keď je knedľa uvarená, vyberieme ju a necháme trocha vychladnúť, aby sa lepšie krájala.
6. Skontrolujem mäso a zeleninu.
7. Ak je mäso upečené a zelenina mäkká, vyberieme ho z rúry. Mäso odložíme na tanier a zeleninu presypeme do nádoby, kde ju rozmixujeme do hladka.
8. Pridáme smotanu na varenie, soľ, med a sójovú omáčku. Dobre premiešame a môžeme podávať s mäsom a knedľou.
Dúfam, že ti tento chutný recept poslúži ako skvelá inšpirácia či už pri príprave domácej špaldovej knedle alebo pri príprave výborných pečených stehien poliatych cibuľovou omáčkou. Prajem ti dobrú chuť!
Zároveň ťa pozývam do Reštartu po lete 2022, kde sa naučíš nielen ako by mala vyzerať zdravá strava, ale rozhýbeš aj svoje telo:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.