Poznáš risoni? U nás trošku neznáme, ale sú to cestoviny, ktoré majú tvar ryže. Ja používam nízko sacharidové risoni. Ak by si ich pri surfovaní na internete nenašla, nevadí, môžeš použiť ryžu, quinou alebo napr. bulgur. Skombinovala som ich s medvedím cesnakom, ktorému sa teraz darí a perfektne dochutí každé jedlo. Preto treba využiť čas, keď nám ho príroda dáva dostatok.
Ako na to?
1
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky.
2
Do hrnca dáme vodu a privedieme do varu.
3
Do vriacej vody dáme nakrájanú mrkvu a risoni. Varíme 10 minút.
4
Potom mrkvu s cestovinami prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať.
5
Na panvici si rozohrejeme maslo.
6
Pridáme odkvapkané risoni s mrkvou a chvíľu restujeme.
7
Pridáme nakrájaný medvedí cesnak, nastrúhaný parmezán a dochutíme soľou.
8
Keď sa syr rozpustí, panvicu odstavíme zo zdroja tepla a primiešame kyslú smotanu.
9
Dozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Výživové hodnoty na 1 porciu:
515 kcal
2167 kJ
T:
28 g
B:
43 g
S:
19 g
V:
6 g
Dobrú chuť 🙂!
Opaľuj sa toto leto v tele svojich snov:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.