Keďže bolo počasie doteraz chladnejšie, medvedí cesnak stále rástol. Už len malá hrsť dokáže jedlo krásne prevoňať. A pretože cesnak primiešame do jedla až na koniec, zachováme v ňom všetky výživné látky.
Ako na to?
1
Do väčšieho hrnca dáme vodu, privedieme do varu a osolíme.
2
Vložíme špagety a varíme podľa návodu.
3
Kým sa špagety varia, v panvici si rozpustíme maslo.
4
Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a nastrúhaný parmezán.
5
Počkáme, kým sa syr rozpustí, a odstavíme zo zdroja tepla.
6
Keď sú špagety hotové, vložíme ich do panvice, premiešame a podlejeme dvoma polievkovými lyžicami vody, v ktorej sa špagety varili.
7
Opäť položíme na zdroj tepla a chvíľu varíme.
8
Ochutíme soľou a čiernym korením.
9
Nakoniec pridáme nakrájaný medvedí cesnak, opatrne pomiešame a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
577 kcal
2427 kJ
T:
34 g
B:
20 g
S:
47 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Vieš, že aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3 nájdeš kapitolu venovanú receptom s cestovinami? A samozrejme, množstvo ďalších zdravých inšpirácií na varenie či pečenie:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.