Využi ešte naplno sezónu medvedieho cesnaku a priprav si tieto chutné šošovicové placky. Zo všetkých druhov strukovín má šošovica najviac bielkovín a najmenej tukov. Zároveň je bohatá na vápnik, železo, fosfor, selén, zinok a vitamíny B1, B2, B6. Červenú šošovicu navyše netreba na noc namáčať a aj jej samotné varenie ti zaberie len cca 15-20 minút. V kombinácii s medvedím cesnakom, špenátom a jarnou cibuľkou získaš lahodný obed či večeru.
Ako na to?
1
Červenú šošovicu prepláchneme a uvaríme domäkka v osolenej vode.
2
Potom ju zlejeme a necháme chvíľu vychladnúť.
3
K šošovici pridáme vajíčka, strúhanku, ovsené vločky, horčicu a dochutíme soľou a koreninami.
4
Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, medvedí cesnak a lístky baby špenátu.
5
Placky opražíme dozlatista na olivovom oleji a kvalitnej panvici.
6
Keď sa na placke vytvorí z jednej strany chrumkavá kôrka, ktorá udrží placku pokope, prevrátime ju.
7
Hotové placky podávame s ľubovoľným čerstvým šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
401 kcal
1688 kJ
T:
13 g
B:
21 g
S:
19 g
V:
7 g
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)