Keď prídu chladné zimné dni, vhod padne hrnček chutného horúceho kakaa! Milujem chuť pomaranča a čokolády. Preto som sa rozhodla spojiť ich do jedného.
Ako na to?
1
V malom/strednom hrnci zohrejeme mlieko a pomarančový džús na stredne nízkej teplote.
2
Pridáme kakao, med, škoricu, zázvor a štipku soli, miešame, kým sa kakao úplne nerozpustí.
3
Znížime teplo na minimum, aby kakao zostalo teplé, kým nebude pripravené na podávanie.
TIP: Podávame v jednotlivých šálkach ozdobené alebo čisté.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
206 kcal
964 kJ
T:
2 g
B:
5 g
S:
37 g
V:
1 g
Nech ti chutí 😉!
Výborným darčekom pod vianočným stromčekom môže byť aj inšpirácia na zdravé a chutné varenie. Stačí si vybrať jednu z našich kuchárskych kníh z nášho e-shopu. Neváhaj a poteš niekoho práve takouto zdravou inšpiráciou:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz