Jeden z mojich obľúbených spôsobov, ako sa v zime zahriať je dopriať si dúšok horúcej čokolády. Chutí lahodne a je plná antioxidantov. Štúdie preukázali, že tmavá čokoláda ma veľa benefitov pre naše zdravie. Napríklad, znižuje krvný tlak, zlepšuje inzulínovú citlivosť, znižuje produkciu stresových hormónov, zlepšuje krvný tok a je prospešná pre naše srdiečko. Moja horúca čokoláda ťa navyše poteší chuťou lieskových orieškov a perníku. ;-)
Ako na to?
1
Polovicu horkej čokolády, lieskové orechy, kakao a kúsok mlieka pomelieme na jemnú kašu.
2
Pripravíme vodný kúpeľ. Do misky pridáme mlieko, rozomletú zmes, korenie (perníkové, vanilku) a zostávajúcu čokoládu. Všetko spolu zmiešame a ohrejeme, kým sa všetko nespojí a nerozpustí.
3
Podávame s nakrájanými orechmi alebo ovocím.
Tip č.1: V recepte sme použili kombináciu rastlinného a kvalitného kravského mlieka, ale pokojne môžeš použiť len 300 ml kokosového mlieka, alebo naopak. Prispôsob si to podľa seba.
Tip č.2: Túto čokoládu môžeš ponúknuť aj deťom od 2 rokov, ale stačí im iba 1 dl pohár.
Výživové hodnoty na 1 porciu (2 dcl pohár ):
478 kcal
2008 kJ
T:
39 g
B:
8 g
S:
21 g
V:
4 g
Prajem ti príjemné vychutnávanie tejto tekutej dobroty! :-)
Skvelé recepty na všetko možné, čo je ale vhodné, keď cvičíš či si držíš peknú postavu, nájdeš v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz