Doba prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 200 ml vody
- 5 klinčekov
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky mletého badiánu
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
- Štipku mletého zázvoru
- 1 sáčok kvalitného čierneho čaju
- 1 lyžicu domáceho medu
- 1 kvalitné espresso (cca 40 ml)
- 200 ml kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
Ako budeme postupovať?
2. Keď zmes začne vrieť, pridáme čierny čaj a necháme ho 5 minút luhovať.
3. Potom čajovú zmes osladíme medom a vlejeme do nej hotové espresso. Zmes precedíme cez sitko.
4. Studené mlieko vyšľaháme na jemnú penu (buď tryskou v kávovari a ak ten nemáme k dispozícii, tak aj ručne metličkou), prípadne mlieko len zohrejeme.
5. Do šálky nalejeme mlieko asi do 2/3 a potom opatrne vlejeme kávovo-čajovú zmes a naše chai latte je hotové.
Tip:Ak nechceme kávu, pokojne použijeme len korenený čaj, treba však pridať do hrnca viac vody a aj tyčinku celej škorice, aby bola chuť výraznejšia.
Viac chutných receptov aj na zaujímavé nápoj nájdeš v našich knihách:
Vyskúšaj aj:
Vianočný horúci nápoj: kokosové latte s pekanovými orieškami a škoricou
Horúce maliny, ktoré tromfnú aj punč z vianočných trhov!
Domáce horúce jablko, výborný nápoj nielen na Vianoce
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov