V našich rodinách je na Vianoce obľúbená ryba kapor. Ja som však trochu zaexperimentovala a neľutujem. U mňa sa stal obľúbený zubáč. Aj keď uznávate vianočné tradície ako ja, nič sa nestane, ak vyskúšate niečo nové. Úprimne? Vždy mám dve podkovičky kapra v zálohe 😊.
Ako na to?
1
V panvici rozohrejeme polovicu masla, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a restujeme.
2
Šampiňóny nakrájame a pridáme k orestovanej šalotke. Podlejeme bielym vínom, prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
3
Keď sú šampiňóny mäkké, zmiešame smotanu na varenie so škrobom a prelejeme cez sitko, aby nám nevznikli hrudky.
4
Za stáleho miešania privedieme do varu, dochutíme soľou a čiernym korením. Miešame, kým nie je omáčka hustá. Odstavíme zo zdroja tepla.
5
V druhej panvici rozpustíme druhú polovicu masla a pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
6
Filety zubáča umyjeme, osolíme a opečieme z každej strany dozlatista.
7
Zubáča podávame na šampiňónovej omáčke a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
8
Ako prílohu môžete použiť zemiaky alebo obľúbený šalát.
Tip: Ak nechcete, aby sa vám maslo prepálilo, do už rozpusteného pridajte 3 kolieska mrkvy.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
312 kcal
1312 kJ
T:
14 g
B:
32 g
S:
7 g
V:
1 g
Dobrú chuť 😊!
Ešte stále premýšľaš čo darovať na Vianoce? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.