Pstruh je naša kvalitná slovenská ryba. Žije iba v čistých tečúcich vodách a to nám dáva záruku, že je kvalitným zdrojom bielkovín. Navyše je to dravec. Preto ak máte v jedálničku chuť na viac rýb, siahnite určite po našom pstruhovi. Dávajte si však pozor na kvalitu. Nekupujte ho mrazeného, ale skôr čerstvého, nikdy neviete, ako dlho leží v mrazničke. To sa potom odrazí na jeho kvalite a chuti.
Ako na to?
1
Pstruhy umyjeme a osušíme. Odrežeme hlavu, chvost a bočné plutvy.
2
Potom ich rozkrojíme stredom pri chrbtici tak, aby nám vznikol jeden plát.
3
Osolíme, okoreníme, posypeme bylinkami, červenou paprikou a nakrájaným cesnakom.
4
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pstruha začneme opekať na strane s kožou cca 7 minút. Otočíme a opäť opekáme dozlatista.
5
Nakoniec pstruha otočíme opäť na kožu a položíme maslo, aby sa roztopilo.
6
Šalát nakrájame na menšie kusy. Pridáme na kolieska nakrájanú reďkovku a nadrobno nakrájanú cibuľu.
7
Dochutíme soľou, čiernym korením, kôprom, pridáme jogurt a všetko spolu dobre premiešame.
8
Šalát servírujeme spolu s opečeným pstruhom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
418 kcal
1756 kJ
T:
24 g
B:
43 g
S:
6 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Výživné recepty na všetky príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.