Pak choi je vlastne druh čínskej kapusty. Chutí sladko, využíva sa najmä v áziskej kuchyni. Je plný vitamínov a minerálov, je skvelý napr. aj na posilnenie imunity. A my ho dnes použijeme spolu s lososom a quinou a pripravíme si jednoduchý recept.
Ako na to?
1
Zo sójovej omáčky, citrónovej šťavy, zázvoru, rybacej omáčky, oleja, soli, korenia, čili a sezamu si spravíme marinádu.
2
Umytého lososa nakrájame na väčšie kusy a dáme na cca 30 minút marinovať do pripravenej marinády.
3
Každú pak choi pozdĺžne prekrojíme na 4 časti. Poukladáme ich na dno pekáča spolu s nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou a cesnakom.
4
Na kapustu poukladáme lososa a polejeme marinádou.
5
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 ˚C na cca 20-30 minút, kým losos jemne nezhnedne na povrchu.
6
Medzitým si uvaríme ako prílohu quinou.
Dobrú chuť :-)!
Najedz sa zdravo aj vďaka receptom z našich kníh:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.