Šťavnaté fašírky s jednoduchou a chutnou omáčkou karí. Je to úplne dokonalé a skvelé jedlo počas týždňa, ktoré do tvojej kuchyne vnesie rozmanitú chuť!
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
2
V miske zmiešame mleté mäso, najemno nastrúhané a ošúpané jablko, vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľku, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Miešame, kým sa všetko nespojí.
3
Z mäsa vytvarujeme guľky a poukladáme ich na pekáč. Pečieme 35-40 minút alebo kým nie sú navrchu jemne hnedé a zvnútra šťavnaté a upečené.
4
Medzitým si pripravíme omáčku. V panvici si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme karí, pretlak a premiešame. Potom pridáme kokosové mlieko, premiešame a necháme zovrieť.
5
Keď sú guľky upečené, dáme ich do omáčky na 5 minút, aby ňou jemne nasiakli. Podávame s ryžou, bulgurom, quinou alebo kuskusom posypané čerstvými bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
534 kcal
2246 kJ
T:
30 g
B:
34 g
S:
29 g
V:
2 g
Prajem dobrú chuť 😊.
Objav ďalšie inšpiratívne recepty v našich kuchárskych knihách. Všetky ich nájdeš v našom e-shope. Stačí si už len vybrať.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz