Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke zjemnené kokosovým mliekom

45 min
5 porcií
mäsové guľky

Potrebujeme: 

  • Guľky:
  • 500 g mletého mäsa (použila som morčacie)
  • 1 jablko
  • 1 vajíčko
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 lyžičku soli
  • čierne mleté korenie
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • ⅓ šálky panko strúhanky
  • --
  • Omáčka:
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 jarné cibuľky
  • 1-2 lyžičky korenia karí (množstvo podľa chuti)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • čerstvú petržlenovú vňať na podávanie
mäsové guľky

Šťavnaté fašírky s jednoduchou a chutnou omáčkou karí. Je to úplne dokonalé a skvelé jedlo počas týždňa, ktoré do tvojej kuchyne vnesie rozmanitú chuť!

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2

V miske zmiešame mleté mäso, najemno nastrúhané a ošúpané jablko, vajíčko, nadrobno nakrájanú cibuľku, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Miešame, kým sa všetko nespojí.

3

Z mäsa vytvarujeme guľky a poukladáme ich na pekáč. Pečieme 35-40 minút alebo kým nie sú navrchu jemne hnedé a zvnútra šťavnaté a upečené.

4

Medzitým si pripravíme omáčku. V panvici si zohrejeme olivový olej a dozlata opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme karí, pretlak a premiešame. Potom pridáme kokosové mlieko, premiešame a necháme zovrieť.

5

Keď sú guľky upečené, dáme ich do omáčky na 5 minút, aby ňou jemne nasiakli. Podávame s ryžou, bulgurom, quinou alebo kuskusom posypané čerstvými bylinkami.

mäsové guľky v rure

Prajem dobrú chuť 😊.

Objav ďalšie inšpiratívne recepty v našich kuchárskych knihách. Všetky ich nájdeš v našom e-shope. Stačí si už len vybrať.

kuchárske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.