Tieto lahodné mäsové guľôčky s extra zeleninou sú výrazné chuťou, jemnosťou a šťavnatosťou. Sú skvelé pre maličké deti, ktoré začínajú s mäskom, aj pre tie väčšie do školského obedového boxu. Ponúkajú totiž perfektný úkryt pre zeleninu, ktorá tiež zvyšuje chuť a šťavnatosť. Vychutnaj ich buď na obed, na večeru, alebo ich použi ako pohostenie.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
Zeleninu vložíme do kuchynského robota a nasekáme najemno.
3
Nasekanú zeleninu pridáme k mäsku, okoreníme, osolíme a pridáme vajíčko. Miešame, kým sa všetko nespojí.
4
Z mäska vytvarujeme stredne veľké guľky a poukladáme ich na pekáč. Ja si ho vystielam papierom na pečenie (ľahšie sa potom čistí). Pečieme 20 – 30 minút alebo kým nie sú guľky upečené. Ak ich chcete chrumkavejšie, pečte dlhšie.
5
Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad zeleninovou kašou, šalátom, vhodné aj k rôznym omáčkam, cestovinám...
TIP: Pokojne môžete pridať aj viac zeleniny. Použiť možno aj sladké zemiaky, tekvicu, zeler, kaleráb.
Dobrú chuť 😊!
Výborné tipy od nás získaš aj v jedálničku, ktorý posielame v prvý deň po prihlásení sa do našej nadchádzajúcej Novoročnej výzvy 2023. Zostavila ho pre teba výživová poradkyňa Ivana MAheľová Eľková. Tak čo? Ideš makať s nami na svojom krajšom a zdravšom ja?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz