Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Šťavnaté mäsové guľky so zeleninou vhodné aj pre deti

45 min
30 ks
mäsové guľky recept

Potrebujeme: 

  • 1 cibuľu
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 väčší petržlen
  • 1 väčší zemiak
  • 500 g mletého mäska – bravčového/hovädzieho/morčacieho/mix
  • ⅓ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 vajíčko
mäsové guľky recept

Tieto lahodné mäsové guľôčky s extra zeleninou sú výrazné chuťou, jemnosťou a šťavnatosťou. Sú skvelé pre maličké deti, ktoré začínajú s mäskom, aj pre tie väčšie do školského obedového boxu. Ponúkajú totiž perfektný úkryt pre zeleninu, ktorá tiež zvyšuje chuť a šťavnatosť. Vychutnaj ich buď na obed, na večeru, alebo ich použi ako pohostenie.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

Zeleninu vložíme do kuchynského robota a nasekáme najemno.

3

Nasekanú zeleninu pridáme k mäsku, okoreníme, osolíme a pridáme vajíčko. Miešame, kým sa všetko nespojí.

4

Z mäska vytvarujeme stredne veľké guľky a poukladáme ich na pekáč. Ja si ho vystielam papierom na pečenie (ľahšie sa potom čistí). Pečieme 20 – 30 minút alebo kým nie sú guľky upečené. Ak ich chcete chrumkavejšie, pečte dlhšie.

5

Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad zeleninovou kašou, šalátom, vhodné aj k rôznym omáčkam, cestovinám...

TIP: Pokojne môžete pridať aj viac zeleniny. Použiť možno aj sladké zemiaky, tekvicu, zeler, kaleráb.

nebíčko v papuľke masove gulky

Dobrú chuť 😊!

Výborné tipy od nás získaš aj v jedálničku, ktorý posielame v prvý deň po prihlásení sa do našej nadchádzajúcej Novoročnej výzvy 2023. Zostavila ho pre teba výživová poradkyňa Ivana MAheľová Eľková. Tak čo? Ideš makať s nami na svojom krajšom a zdravšom ja?

výzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.