Ak máš problém dostať zeleninu do svojich najmenších (alebo do seba), tieto chrumkavé guľky sú práve pre teba.
Sú plné zeleniny a 100 % zdravých ingrediencií. Je to presne to, čo potrebuje tvoje večerné menu.
PREČO SI ZAMILUJEŠ TIETO ZELENINOVÉ GUĽKY:
- Sú vyrobené z množstva zdravých ingrediencií, ako sú cuketa, mrkva a cícer.
- Pečené, nie vyprážané!
- Deti ich budú zbožňovať.
- Bezlepkové, vhodné pre vegetariánov a vegánov.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 200 ˚C.
2
Plech vyložíme papierom na pečenie.
3
Nastrúhame si cuketu, mrkvu (šťavu nevytláčame).
4
Nastrúhanú cuketu, mrkvu, cícer, orechy, vločky, soľ, korenie a sójovú omáčku pridáme do mixéra a všetko spolu rozmixujeme, tak aby zostali len malé kúsky, ktoré sa ľahko spoja.
5
Zo zeleninovej zmesi vytvarujeme guľky (mne vyšlo 20 guliek).
6
Pečieme 25 – 30 minút alebo kým nie sú zvonku pekné hnedé a chrumkavé.
7
Podávame najlepšie s domácou paradajkovou omáčkou a celozrnnými cestovinami. Môžete si ich však dať aj s kašou a so šalátom.
TIP: Ak máš na orechy alergiu alebo ti jednoducho nechutia, možno ich vymeniť za tekvicové semienka.
Výživové hodnoty na 1 ks:
58 kcal
245 kJ
T:
3 g
B:
2 g
S:
5 g
V:
2 g
Nech ti chutí 😊!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu nabitú zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz