Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečené mäsové guľky s ricottou v špenátovo-smotanovej omáčke

40 min
6 porcií
mäsové guľky

Potrebujeme: 

  • ½ šálky strúhanky
  • ½ šálky mlieka
  • 1 cibuľu
  • hrsť petržlenovej vňate
  • ½ šálky sušených paradajok v oleji
  • 500 g mletého mäsa (hovädzieho, bravčového, morčacieho)
  • 1 vajíčko
  • ¾ šálky ricotty
  • 1 lyžičku talianskeho korenia
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • himalájsku/morskú soľ
  • 50 g kvalitnej slaniny
  • 500 ml smotany na varenie
  • 2 šálky nastrúhaného parmezánu
  • čierne mleté korenie podľa potreby
  • 150 g čerstvého špenátu
  • cestoviny podľa chuti
mäsové guľky

Tieto pečené guľky sú absolútne vynikajúce s krémovou špenátovou omáčkou a chrumkavou slaninou. Je to úžasné a chutné jedlo, ktoré je ideálne v každom ročnom období, a bonusom je, že ho máš pripravené naozaj rýchlo.

Každý miluje mäsové guľky! Je skvelé mať ich vo svojom kuchárskom repertoári. Tieto sú ozaj výborné, odporúčam ti vyskúšať ich. Sú lahodne mäkučké, šťavnaté a chuťovo zaujímavé.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.

2

V strednej miske zmiešame strúhanku s mliekom. Necháme odstáť 2 minúty.

3

V mixéri si nasekáme cibuľu, petržlenovú vňať a sušené paradajky. Mixujeme, kým nie sú jemne nasekané, a v prípade potreby zoškrabeme boky.

4

Vo veľkej miske zmiešame vymixovanú zmes s mäsom, namočenou strúhankou, vajíčkom, ricottou, talianskym korením, 1 lyžičkou sušeného cesnaku a so soľou. Miešame, kým sa všetko nespojí.

5

Zo zmesi vytvarujeme 18-20 guliek. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom a natrieme olivovým olejom. Pečieme 15-20 minút alebo kým nie sú zvonku chrumkavé a upečené.

6

Kým sa guľky pečú, pripravíme si omáčku. V panvici si opečieme na malé kocky nakrájanú slaninu. Pridáme smotanu a necháme zovrieť.

7

Pridáme syr, čierne korenie, 1 lyžičku sušeného cesnaku a varíme, kým sa syr neroztopí.

8

Nakoniec pridáme špenát a dusíme, kým nestratí svoj objem. Hustotu omáčky si upravte podľa seba.

9

Guľky podávame s uvarenými cestovinami poliate omáčkou a posypané čerstvými bylinkami.

TIP:

  • Môžeme ich tiež podávať s jazmínovou ryžou, pretože ryža pekne nasiakne krémovú omáčku.
  • Tento recept tiež milujeme so zemiakovou kašou alebo s pečenými zemiakmi, pretože k omáčke sa naozaj hodia.
  • Pokiaľ ide o zeleninu, k dispozícii je veľa skvelých možností. Napríklad restované zelené fazuľky alebo pečená špargľa či dusená zelenina na masle.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

731 kcal

3070 kJ

T:

46 g

B:

47 g

S:

30 g

V:

3 g

mäsové guľky s omáčkou

Nech ti chutí 😊!

Okrem skvelých receptov na našom blogu si môžeš užívať aj ďalšiu výzvu! 4.9. sme odštartovali Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!

fitshaker výzva
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.