Január je mesiac, keď je menej slnečných dní. Preto by sme mali jesť jedlá, ktoré nás potešia nielen chuťou, ale aj farbou a dodajú nám pozitívnu energiu. Sýta oranžová farba tekvice rozžiari nielen jedlo, ale aj sychravý deň. Zelená cuketa tekvicu skvelo dopĺňa a pečený cesnak s cibuľou dodajú výbornú chuť. Zemiaky sa postarajú o potrebné sacharidy a sýtosť.
Ako na to?
1
Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadierka, nakrájame na kocky a vložíme do misy.
2
Cuketu umyjeme, nakrájame na kocky a spolu s očistenými a nakrájanými zemiakmi pridáme k tekvici.
3
Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na slížiky.
4
Pridáme ošúpaný cesnak. Pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.
5
Všetko spolu dobre premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie.
6
Zeleninu posypeme rozmarínom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C. Pečieme cca 40 minút.
7
Pred dopečením pridáme strúhaný syr.
Tip: Môžeme podávať ako samostatné jedlo na večeru alebo ako prílohu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
352 kcal
1481 kJ
T:
14 g
B:
15 g
S:
44 g
V:
8 g
Dobrú chuť :-)!
Vieš, že aj vo Fitness diári 2022 nájdeš zásobník receptov?
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.