Špagety môžeme upraviť na akýkoľvek spôsob. Pri ich výbere však treba dbať na kvalitu. Ideálne sú tie, ktoré sa nelepia, ale to pred varením nezistíte. Ja dávam prednosť talianskym špagetám z kvalitnej múky. Ideálne sú celozrnné alebo tie zo semolinovej múky bez pridania vajec.
Ako na to?
1
Špagety uvaríme v osolenej vode al dente.
2
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a orestujeme.
3
Pridáme nakrájané sušené paradajky, olivy a štipľavú papričku. Premiešame.
4
Do zmesi prilejeme lúpané paradajky, prehrejeme a pridáme uvarené špagety.
5
Mozzarellu nastrúhame a primiešame k zmesi so špagetami.
6
Takto pripravené špagety presypeme do zapekacej misy. Rovnomerne rozložíme.
7
Zalejeme smotanou na varenie a posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano.
8
Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a zapekáme v rúre vyhriatej na 200 ˚C cca 20 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
589 kcal
2474 kJ
T:
20 g
B:
31 g
S:
72 g
V:
10 g
Dobrú chuť :-)!
Ďalšie výživné recepty pri ktorých nechýbajú vyrátané nutričné hodnoty a sú vhodné aj do tvojho fit jedálnička nájdeš v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.