Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Patizón v chrumkavom jogurtovo-syrovom cestíčku pečený v rúre

Milujem jedlá, na ktorých si pochutím a nemusím mať výčitky svedomia. Patizón nepatril práve k mojej obľúbenej zelenine. V tomto predvedení však chutí nielen mne, ale aj celej rodine. V letných mesiacoch môžeme podávať s chutným čerstvým šalátom.

Čas prípravy: 45 minút

Čo budeme potrebovať na 5 porcií?


  • 1 väčší patizón

  • morskú/himalájsku soľ

  • 140 g bieleho jogurtu

  • 1 vajíčko

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 100 g tvrdého syra

  • 150 g celozrnnej špaldovej strúhanky

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 50 g parmezánu


Ako budeme postupovať?

1. Patizón dobre umyjeme a nakrájame na cca centimetrové plátky.
2. Jadierka vyberieme a patizón nasolíme. Necháme chvíľu vypotiť.
3. V miske si rozmiešame jogurt s vajíčkom a pridáme pretlačený cesnak.
4. Syr nastrúhame na jemno a primiešame k strúhanke.
5. Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
6. Každý kúsok patizóna najprv namočíme v jogurte a obalíme v strúhanke so syrom.
7. Uložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme strúhaný parmezánom.
8. Takto pripravený patizón vložíme do rúry vyhriatej na 180 ˚C a pečieme cca 30 minút do zlatista.
9. Po upečení môžeme podávať s varenými zemiakmi so alebo šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
1 054 kJ
251 kcal
11 g19 g15 g5 g
 
vyprážaný patizón v cestíčku
 
vyprazany patizon v rure
 
ako pripravit patizon
Dobrú chuť :-)!
 
Viac chutných výživných receptov aj bez mäsa nájdeš v našich knihách:
fit recepty
 
Priprav si aj tieto chutné obedy bez mäsa:
Tip na jedlo na cesty: Zapekané zeleninové kapsy v ryžovom papieri
Bezlepkový cuketový quiche so syrom a s paradajkami: tip na ľahký letný obed
Famózne talianske krémové rizoto s cuketou a mrkvou: výživný obed do 30 minút
Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom
Originálna večera či obed: Plnený patizón s cuketou a pórom
Famózne tekvicové kari s cícerom, ktoré zahreje v sychravé jesenné dni
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.