Často mávam doma prezreté banány, ktoré doma nik nemá rad, preto stále hľadám recepty, ako ich ešte využiť. Zdravé a výživné tyčinky z banánov a arašidového masla osladené medom sú skvelá voľba. Tyčinky si môžeš pripraviť aj ako bezlepkové, bez mliečnych výrobkov či rafinovaného cukru.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 180 ˚C a formu na pečenie (20 x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie.
2
V hrnci si roztopíme arašidové maslo a med.
3
Roztopenú zmes zmiešame s roztlačenými banánmi a potom primiešame ovsené vločky. Stále miešame, kým sa všetko nespojí.
4
Ak chceme pridať napr. nasekané sušené ovocie alebo orechy, teraz je čas. Zmes vtlačíme do formy a pečieme v rúre 15 – 20 minút. Skontrolujeme po 15 minútach.
5
Pred rozrezaním necháme koláč vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 ks:
327 kcal
1375 kJ
T:
11 g
B:
9 g
S:
47 g
V:
4 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Pozývame ťa do tohtoročnej 60-dňovej Výzvy do plaviek 🤗.
Ani tento rok nebude chýbať naša spoločná jazda, na ktorej odhalíš svoju silu, odvahu a sebavedomie ❤️. Čaká ťa nielen nadupaný program pre začiatočníkov aj pokročilých, ale takisto stravovacie videá s výživovým odborníkom Mgr. Michalom Páleníkom a rozhovory s fitshakeráčkami, ktoré sa podelia so svojimi silnými príbehmi.
Tak si nenechaj nič ujsť a pridaj sa k nám! Už 6. mája začíname 👇.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz