Máte už dosť ryže, zemiakov a cestovín? Skúste bulgur. Je to lámaná tvrdá pšenica, ktorá má príjemnú orieškovú chuť a dá sa pripraviť na milión spôsobov – či už ako príloha, alebo hlavné jedlo. Ja som ho pripravila ako hlavné jedlo vhodné aj pre vegetariánov, ktoré dodá počas sychravejších dní energiu a zahreje.
Ako na to?
1
Bulgur vložíme do hrnca. Zalejeme vodou alebo vývarom. Privedieme do varu a varíme cca 5 minút. Potom bulgur odstavíme zo zdroja tepla a pod pokrievkou necháme dôjsť.
2
Tofu nakrájame na kocky, vložíme do misky a polejeme sójovou omáčkou. Premiešame a necháme marinovať cca 10 minút.0
3
Na panvici rozohrejeme olivový olej. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a spolu s cesnakom nakrájaným na plátky orestujeme.
4
Pridáme marinované tofu a chvíľu opekáme.
5
Z vajíčok si urobíme omeletu, ktorú natrháme na kúsky.
6
K opečenej cibuli, cesnaku a tofu pridáme uvarený bulgur a dobre premiešame.
7
Dochutíme soľou, čiernym korením a nakrájanou papričkou čili.
8
Nakoniec pridáme natrhanú omeletu, jemne premiešame a môžeme podávať.
9
Dozdobíme nasekanou pažítkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
542 kcal
2278 kJ
T:
17 g
B:
24 g
S:
69 g
V:
15 g
Dobrú chuť 😊!
Viac zaujímavých receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.