Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Obrátený vegánsky mandarínkový koláč, do ktorého sa zamiluješ už na pohľad

60 min
16 porcií
vegánsky koláč

Potrebujeme: 

  • 250 g mandľového mlieka
  • 60 g kvalitného repkového oleja (napr. Flaviol)
  • 120 g trstinového cukru
  • kôru z 1 bio pomaranča
  • 100 g mandľovej múky
  • 200 g hladkej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • štipku soli
  • 6 mandarínok
  • marhuľový alebo mirabelkový džem
vegánsky koláč

Vianočného pečiva sme si napiekli všetci dosť. Tak si dajme pre zmenu niečo svieže a ovocné, ale stále typické pre toto obdobie.

Ako na to?

1

Mlieko, olej, cukor a pomarančovú kôru vymiešame.

2

Pridáme mandľovú a hladkú múku, zmiešanú s práškom do pečiva a so soľou.

3

Vymiešame redšie cesto.

4

Mandarínky nakrájame na kolieska (1 mandarínku na 4 kolieska).

5

Poukladáme ich rezom dolu na dno papierom vystlanej tortovej formy.

6

Na mandarínky vylejeme cesto.

7

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na horný dolný ohrev na cca 40 minút.

8

Po upečení necháme asi 15 minút vychladnúť, otvoríme tortovú formu a koláč preklopíme na servírovací tanier.

9

Ešte horúci koláč potrieme džemom zmiešaným s troškou vody a necháme vychladnúť.

Tip: Koláč môžete skúsiť aj s pomarančmi alebo napríklad na krúžky pokrájaným ananásom.

mandarínkový zákusok
vegansky zakusok

Dobrú chuť :-)!

Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.

valentínske prekvapenie
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.