Rýchle, chutné a k tomu aj zdravé. Žiaden lepok, rýchlo stráviteľné a dokonca aj gurmánsky zážitok.
Reč je o zeleninových rezancoch, ktoré si vieme pripraviť za pár minút podľa svojich preferencií v chutiach a dochutiť čímkoľvek, čo máme v chladničke.
My sme sa tentoraz rozhodli pre kombináciu mrkvy s cuketou. Tak si ulož recept a vyskúšaj...
Ako na to?
1
Mrkvu si očistíme. Škrabkou na zemiaky si naškrabeme tenké pásiky mrkvy.
2
Cuketu pozdĺžne (po celej dĺžke) nastrúhame na strúhadle na syr dokola celej cukety. Vzniknú nám zelené dlhšie pásiky. Vnútro cukety môžeme, no nemusíme strúhať či použiť.
3
Tofu si nakrájame na malé kocky.
4
Mrkvu a cuketu si na pár minút (cca 4 minúty) opečieme na panvici s olivovým olejom. Podávame na tanieri spolu s tofu a tuniakom.
5
Ozdobíme jarnou cibuľkou nakrájanou na krúžky. Vrch ešte posypeme konopnými semienkami.
Tip: Môžete podávať teplé, ale aj studené. Chutia vynikajúco.
Dobrú chuť :-)!
Pozri aj naše knihy, v ktorých nájdeš tiež tipy na (rýchle) zdravé recepty na všetky príležitosti:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.