Čas prípravy: 7 minút
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šalotku
- 2 paradajky
- korenie − z každého štipku (kurkuma, mletá rasca, na posypanie oregano alebo pažítka)
- morskú/himalájsku soľ
- 30 g syra feta
- 2 vajíčka
Ako budeme postupovať?
2. Paradajky nakrájame na malé kúsky a pridáme k šalotke. Okoreníme, osolíme a opekáme 5 minút.
3. Pridáme fetu a necháme 1 minútu rozpustiť.
4. Vajíčka v miske jemne rozšľaháme a pridáme do panvice. Vajíčka miešame, kým sa úplne nezapracujú so zvyšnými ingredienciami a nezačnú vyzerať pekne a nadýchane.
5. Podávame s obľúbeným pečivom, hriankami a so zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 753 kJ 417 kcal | 32 g | 10 g | 19 g | 2 g |
Skvelé recepty na zdravé raňajky, obedy aj večere nájdeš napr. aj v našich knihách:
A aké ďalšie recepty dávame do tvojej pozornosti?
Šťavnatá batatová frittata s červenou cibuľou a fetou
Praženica so syrom čedar a muškátovým orieškom. Tú kombináciu sa oplatí vyskúšať!
Kalerábové hranolky s uhorkovým dipom: rýchla zdravá večera do 20 minút
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz