Kalerábové hranolky s uhorkovým dipom: rýchla zdravá večera do 20 minút

Tiež občas máte chuť na niečo nezdravé? U mňa sú pokušením hranolky. Ale predstava, ako plávajú v oleji, ma vždy odradí. Preto som si vymyslela kalerábové pečené v rúre. S výborným dipom si na nich môžem pochutnať aj na večeru. Vyskúšaj, určite zachutia aj tebe.

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 250 g kalerábu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • korenie na zemiaky
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g syra

Na dip potrebujeme:

  • 50 g šalátovej uhorky
  • 50 g bieleho jogurtu
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolky.

2. Vložíme do misy. Pridáme olivový olej, korenie na zemiaky, soľ a pretlačený cesnak.

3. Všetko spolu dobre premiešame.

4. Takto pripravené vysypeme na plech s papierom na pečenie.

5. Plech vložíme do rúry rozohriatej na 200 ˚C.

6. Hranolky pečieme na programe s ventilátorom 15 minút.

7. Posypeme strúhaným syrom a dopečieme ešte 5 minút.

8. Uhorku nastrúhame na jemnom strúhadle.

9. Osolíme a necháme vypotiť.

10. Odstránime prebytočnú vodu a zmiešame spolu s jogurtom. Ochutíme soľou.

11. Podávame spolu s upečenými hranolkami.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 077 kJ

256 kcal

12 g 23 g 13 g 9 g

kalerábové hranolky

 

rýchla zdravá večera

Dobrú chuť :-)!

 

Ďalšie skvelé recepty aj na prílohy aj na zdravé večere nájdeš v našich knihách:

recepty na zdravé obedy a večere

 

Aj tieto bleskové recepty sa hodia ako zdravá večera:

Šošovicovo-feniklové ragú: rýchly obed do 20 minút aj pre vegánov

Pohánkovo-tvarohová pizza: fit obed IBA za 20 minút!

Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom

Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke

MEGA dobrá fazuľovo-cícerová nátierka, ktorá chutí ako škvarková, pritom je bez mäsa

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 21/11/2020 a zaradený do kategórie: ReceptyRýchle obedy či večere do 20 minútVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre