Tento recept vyžaduje iba niekoľko prísad. Je hotový do desiatich minút. Ľahko si ho môžeme prispôsobiť a pridať alebo zmeniť prísady, napríklad paradajky alebo inú zeleninu či bylinky. Pridanie tvarohového syru je dobrý spôsob, ako dostať do svojich praženičiek ešte viac bielkovín.
Ako budeme postupovať?
1
Pažítku umyjeme a nasekáme. Odložíme.
2
Roztopíme jednu polievkovú lyžičku masla na panvici na strednom ohni. Pozor, aby sa to nespálilo.
3
Vo veľkej mise rozšľaháme vajíčka s tvarohovým syrom, nasekanou pažítkou a soľou a korením.
4
Keď je maslo rozpustené, nalejeme do panvice vaječnú zmes.
5
Jemne miešame vareškou alebo lopatkou asi päť minút alebo dovtedy, kým sa vajíčka nerozšľahajú a neuvaria podľa našich predstáv.
6
Servírujeme so zeleninou a s obľúbeným pečivom.
Tip: Recept môžeme obohatiť kvalitnou šunkou alebo slaninkou, a to tak, že najprv si ju opražíme a až potom pridáme vajíčka.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
430 kcal
1810 kJ
T:
38 g
B:
18 g
S:
2 g
V:
0 g
Dobrú chuť :-)!
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš raňajkové recepty rozdelené do menších podkategórií, kde nechýbajú ani vajíčkové recepty:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz