Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Miešané vajíčka s tvarohovým syrom a pažítkou: tip na rýchle zdravé raňajky

10 min
1 porcia
miešané vajíčka

Potrebujeme: 

  • 3-4 lyžice nasekanej pažítky alebo podľa chuti viac či menej
  • 1 lyžičku kvalitného masla
  • 2 vajíčka
  • ½ šálky tvarohového syra, ja som použila žervé (Lučina, ricotta a iné)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
miešané vajíčka

Tento recept vyžaduje iba niekoľko prísad. Je hotový do desiatich minút. Ľahko si ho môžeme prispôsobiť a pridať alebo zmeniť prísady, napríklad paradajky alebo inú zeleninu či bylinky. Pridanie tvarohového syru je dobrý spôsob, ako dostať do svojich praženičiek ešte viac bielkovín.

Ako budeme postupovať?

1

Pažítku umyjeme a nasekáme. Odložíme.

2

Roztopíme jednu polievkovú lyžičku masla na panvici na strednom ohni. Pozor, aby sa to nespálilo.

3

Vo veľkej mise rozšľaháme vajíčka s tvarohovým syrom, nasekanou pažítkou a soľou a korením.

4

Keď je maslo rozpustené, nalejeme do panvice vaječnú zmes.

5

Jemne miešame vareškou alebo lopatkou asi päť minút alebo dovtedy, kým sa vajíčka nerozšľahajú a neuvaria podľa našich predstáv.

6

Servírujeme so zeleninou a s obľúbeným pečivom.

Tip: Recept môžeme obohatiť kvalitnou šunkou alebo slaninkou, a to tak, že najprv si ju opražíme a až potom pridáme vajíčka.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

430 kcal

1810 kJ

T:

38 g

B:

18 g

S:

2 g

V:

0 g

rychle zdrave ranajky
vajíčka na raňajky
praženica

Dobrú chuť :-)!

Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš raňajkové recepty rozdelené do menších podkategórií, kde nechýbajú ani vajíčkové recepty:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.