Doba prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- olivový olej na vymastenie formičiek
- 6 vajíčok
- 6 bielok
- 1 paradajku
- 10 listov čerstvého špenátu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
2. Do každej formičky si vlejeme 1 vajíčko a 1 bielok.
3. Pridáme na kolieska nakrájané paradajky a nakrájaný špenát.
4. Zmes si osolíme a okoreníme.
5. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180°C.
Ďalšie skvelé tipy aj na raňajky nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 1
Ak máš v obľube vajíčka na raňajky, pozri si aj tieto inšpirácie:
Brokolicová praženica so zeleninou
Vajíčková nátierka s lučinou
Vajíčková omeleta so šampiňónovou plnkou
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov