Brokolica sa perfektne hodí do polievky, ako príloha k mäsu, ale skúšala si ju použiť už aj do nátierky? Jednu takú máme pre teba dnes pripravenú. Môžeš ju servírovať na raňajky, natrieť ňou desiatu deťom do školy, či ňou potešiť svoju návštevu. Na domácom pečive bude chutiť dokonale.
Ako na to?
1
Brokolicu umyjeme a pripravíme na pare približne 5 minút.
2
Keď je brokolica mäkká, dáme ju bokom trochu vychladnúť a medzitým nachystáme do misky ostatné suroviny.
3
K pripraveným surovinám dáme brokolicu a všetko spolu vymixujeme tyčovým mixérom.
4
Na záver dochutíme citrónovou šťavou, olejom, soľou a korením.
TIP č.1: Nátierku môžete rozmixovať aj použitím stolového mixéra. Odporúčam servírovať s čiernymi olivami, cherry paradajkami a kvalitnou mozzarellou.
TIP č.2: Stopku z brokolice nevyhadzuj. Môžeš ju použiť napríklad do zeleninového vývaru.
TIP č.3: Nátierku môžeme ponúknuť aj deťom od 1 roka, avšak iba v prípade, že nepoužijeme čierne korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
77 kcal
324 kJ
T:
6 g
B:
2 g
S:
2 g
V:
1 g
Prajem ti dobrú chuť!
Inšpirácie na nátierky, či už na raňajky alebo pre návštevy nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot