Cheesecake sa stáva mimoriadne obľúbeným koláčom vďaka svojej jedinečnej sviežej chuti. Navyše, chýbať by nemal v žiadnej "fit" kuchyni, nakoľko sa pri ňom vieš krásne pohrať s kalorickým obsahom. Tentokrát som si pre teba pripravila vynikajúci kokosový cheesecake ozdobený čerstvými jahodami. :-)
Ako na to?
1
Vyhrejeme rúru na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).
2
Dôkladne rozmrvíme sušienky.
3
Medzitým roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.
4
Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy (priemer cca 26 cm), ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme si urobili z cesta vyššie okraje).
5
Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).
6
Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding, kokos a dosladíme.
7
Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.
8
Po 30 minútach cheesecake vyberieme a rovnomerne ho po vychladnutí dozdobíme čerstvými jahodami.
TIP č. 1: So stéviou treba robiť opatrne, nakoľko jej stačí skutočne máličko.
TIP č. 2: Pre vyšší cheesecake použijeme menšiu formu. Avšak pravdepodobne bude potrebné predĺžiť dobu pečenia a odsledovať si to.
TIP č. 3: Klasickú kontrolu špajdľou vynecháme. Ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)
TIP č. 4: Dozdobiť môžeme aj kokosovými chipsami alebo hoblinkami bielej čokolády.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
203 kcal
849 kJ
T:
11 g
B:
7.8 g
S:
17.4 g
V:
0.6 g
Prajem príjemné vychutnávanie! :-)
Skvelé recepty aj na zdravé sladkosti nájdeš aj v našej zbierke už 6-tich kníh:
Pochutnaj si aj na týchto koláčoch:
Tvarohový cheesecake s čučoriedkami
Božský čokoládový cheesecake
Banánový cheesecake aj pre deti od 2 rokov
Čoko-vanilkový puding cake s jahodami
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot