Božský čokoládový cheesecake na každú slávnostnú príležitosť, napr. aj na Valentína
Čokoláda je zdravá – teda, pokiaľ samozrejme siahneš po kvalite. Dá sa s ňou tiež priam čarovať v kuchyni a dôkazom toho je aj tento úžasný čokoládový cheesecake, s ktorým môžeš sladko prekvapiť napr. svoju milovanú polovičku. To, že čokoláda je známa ako afrodiziakum, je už len super bonus na pekný večer. :-D Verím teda, že už zapínaš rúru!
Doba prípravy: 70 minút
Čo budeme potrebovať na 12 porcií?
Na korpus:
- 240 g bio maslových sušienok
- 100 g kvalitného masla
Na plnku:
- 100 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70%)
- 500 g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
- 2 vajíčka (cca 100 g)
- 1/2 bio čokoládového pudingu (cca 23 g)
- stéviu podľa chuti (môžeš použiť aj trstinový cukor cca 40 g)
Ako budeme postupovať?
1. Rúru vyhrejeme na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).
2. Dôkladne rozdrvíme sušienky.
3. Roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.
4. Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy (cca 24 cm), ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme urobili z korpusu vyššie okraje).
5. Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).
6. Následne roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli.
7. Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding a pridáme roztopenú čokoládu.
8. Do vzniknutej zmesi vmiešame stéviu, prípadne dosladíme trstinovým cukrom.
9. Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.
TIP č. 1: So stéviou robíme opatrne, stačí jej naozaj máličko.
TIP č. 2: Pre vyšší korpus môžeme použiť formu s menším priemerom, no bude pravdepodobne potrebné predĺžiť dobu pečenia. Treba to odsledovať.
TIP č. 3: Klasickú kontrolu špajdľou nerobíme, ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1050 kJ
251 kcal |
14,9 g | 19,8 g | 8,4 g | 0,6 g |
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie skvelé recepty či už na sladkosti alebo iné dobroty nájdeš aj v našich knihách:
Nabudúce vyskúšaj aj:
Banánový cheesecake bez cukru, vhodný aj pre detičky od 2 rokov
Gaštanovo-čokoládový cheesecake: raz za čas 1 takýto kúsok neuškodí ;-)
Nepečený makový cheesecake, ktorý máš hotový raz dva
RAW cheesecake s čučoriedkami – bez lepku, bez laktózy
Jednoduchý fitness cheesecake bez cukru
- MEGA dobrý vláčny čokoládový proteínový koláč - 28. decembra 2020
- Božská čokoládovo-banánová bábovka z kefíru - 21. decembra 2020
- Plnené tortilly s kuracím mäsom a mexickou zmesou: tip na výživný obed plný bielkovín - 9. apríla 2020
Článok bol pridaný dňa 12/02/2019 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyRecepty | Autor: Simona Kollárová