Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Božský čokoládový cheesecake na každú slávnostnú príležitosť, napr. aj na Valentína

70 min
12 porcií
cheesecake

Potrebujeme: 

  • Na korpus:
  • 240 g bio maslových sušienok
  • 100 g kvalitného masla
  • Na plnku:
  • 100 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70%)
  • 500 g termizovaného tvarohu (ja som použila nízkotučný)
  • 2 vajíčka (cca 100 g)
  • 1/2 bio čokoládového pudingu (cca 23 g)
  • stéviu podľa chuti (môžeš použiť aj trstinový cukor cca 40 g)
cheesecake

Čokoláda je zdravá - teda, pokiaľ samozrejme siahneš po kvalite. Dá sa s ňou tiež priam čarovať v kuchyni a dôkazom toho je aj tento úžasný čokoládový cheesecake, s ktorým môžeš sladko prekvapiť napr. svoju milovanú polovičku. To, že čokoláda je známa ako afrodiziakum, je už len super bonus na pekný večer. :-D Verím teda, že už zapínaš rúru!

Ako budeme postupovať?

Ako na to?

1

Rúru vyhrejeme na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).

2

Dôkladne rozdrvíme sušienky.

3

Roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.

4

Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy (cca 24 cm), ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme urobili z korpusu vyššie okraje).

5

Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).

6

Následne roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli.

7

Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding a pridáme roztopenú čokoládu.

8

Do vzniknutej zmesi vmiešame stéviu, prípadne dosladíme trstinovým cukrom.

9

Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.

TIP č. 1: So stéviou robíme opatrne, stačí jej naozaj máličko.

TIP č. 2: Pre vyšší korpus môžeme použiť formu s menším priemerom, no bude pravdepodobne potrebné predĺžiť dobu pečenia. Treba to odsledovať.

TIP č. 3: Klasickú kontrolu špajdľou nerobíme, ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)

Výživové hodnoty na 1 porciu:

251 kcal

1050 kJ

T:

14.9 g

B:

8.4 g

S:

19.8 g

V:

0.6 g

čokoládový cheesecake
torta recept

Prajem dobrú chuť! :-)

Ďalšie skvelé recepty či už na sladkosti alebo iné dobroty nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktor vo Fitshaker

Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.