Čokoláda je zdravá - teda, pokiaľ samozrejme siahneš po kvalite. Dá sa s ňou tiež priam čarovať v kuchyni a dôkazom toho je aj tento úžasný čokoládový cheesecake, s ktorým môžeš sladko prekvapiť napr. svoju milovanú polovičku. To, že čokoláda je známa ako afrodiziakum, je už len super bonus na pekný večer. :-D Verím teda, že už zapínaš rúru!
Ako budeme postupovať?
Ako na to?
1
Rúru vyhrejeme na 150°C, pričom na spodok rúry vložíme hlbší plech, do ktorého nalejeme vodu (je to taký trik, aby cheesecake nepopraskal a zostal vláčny).
2
Dôkladne rozdrvíme sušienky.
3
Roztopíme maslo, ktoré následne zamiešame k rozdrveným sušienkam.
4
Vzniknutú hmotu popritláčame na spodok tortovej formy (cca 24 cm), ktorú vopred vystelieme papierom na pečenie (je dôležité, aby sme urobili z korpusu vyššie okraje).
5
Korpus dáme do vyhriatej rúry piecť na 10 minút (mal by chytiť zlatistý nádych).
6
Následne roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli.
7
Zatiaľ v sklenenej mise zmiešame tvaroh, vajíčka, puding a pridáme roztopenú čokoládu.
8
Do vzniknutej zmesi vmiešame stéviu, prípadne dosladíme trstinovým cukrom.
9
Tvarohovú zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť na 30 minút pri teplote 170°C.
TIP č. 1: So stéviou robíme opatrne, stačí jej naozaj máličko.
TIP č. 2: Pre vyšší korpus môžeme použiť formu s menším priemerom, no bude pravdepodobne potrebné predĺžiť dobu pečenia. Treba to odsledovať.
TIP č. 3: Klasickú kontrolu špajdľou nerobíme, ak sa cheesecake v strede jemne “trasie”, je to v poriadku a nemusíme sa obávať, že nie je dopečený. ;-)
Výživové hodnoty na 1 porciu:
251 kcal
1050 kJ
T:
14.9 g
B:
8.4 g
S:
19.8 g
V:
0.6 g
Prajem dobrú chuť! :-)
Ďalšie skvelé recepty či už na sladkosti alebo iné dobroty nájdeš aj v našich knihách:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot