MEGA dobrý dvojfarebný puding cake s jahodami, ktorý musíš vyskúšať!

Sezóna jahôd je v plnom prúde a „cheesecaky sa nosia“, ale čo takto skúsiť ľahkú verziu s pudingom? Táto čokoládovo-vanilková torta s jahodami alias puding cake poteší nejeden mlsný jazýček, a to všetko v zdravom jarnom šate.

Doba prípravy: 60 minút 

Čo budeme potrebovať

Na mandľový korpus:

  • 230 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 115 g mandľovej múky
  • 130 dl mandľového mlieka
  • 4 lyžice roztopeného kokosového oleja
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice mandľového/arašidového masla (napr. značky PureNuts)
  • 1 lyžicu citrónovej šťavy
  • jahodový džem

Na čokoládovú plnku:

  • 300 ml rastlinného mlieka (najlepšie je v tomto prípade ovsené, sójové)
  • 1 1/5 lyžice trstinového cukru
  • 1 ks bio čokoládového pudingu (odporúčam značku Amylon)
  • trošku čerstvej nasekanej mäty

Na vanilkovú plnku:

  • 300 ml rastlinného mlieka (najlepšie je v tomto prípade mandľové/kokosové)
  • 1 1/5 lyžice trstinového cukru
  • 1 ks bio vanilkového pudingu (nájdeš napr. v DM drogérii)

Na ozdobenie:

  • 500 g jahôd
  • vňať čerstvej mäty

Ako budeme postupovať?

1. V miske zmiešame všetky ingrediencie na korpus (okrem džemu) a vymiesime z toho cesto.

2. Dáme hriať rúru na 175 °C a medzitým ako sa bude nahrievať, vtesnáme cesto pomocou rúk rovnomerne dospodu tortovej formy o priemere 22 cm a taktiež cca 2 cm nad okraj.

3. Korpus dáme piecť na 30 minút.

4. Zatiaľ čo sa pečie korpus, v hrnci zohrejeme 250 ml mlieka s cukrom a vo zvyšných 50 ml mlieka si rozmiešame čokoládový puding.

5. Keď mlieko začne vrieť, pomaly do neho prilievame pudingovú hmotu a miešame až pokiaľ nám z toho zhustne krém. Na konci do pudingu pridáme nasekanú mätu.

6. To isté urobíme s vanilkovým pudingom – avšak bez mäty.

7. Keď máme korpus hotový, napicháme ho vidličkou, potrieme jahodovým džemom, dáme jednu vrstvu čokoládového pudingu, počkáme pokiaľ trošku vychladne a pridáme druhú vrstvu vanilkového pudingu.

8. Všetko to dáme schladiť, ideálne na noc. Na druhý deň ozdobíme jahodami, ktorými nešetríme.

torta

 

puding cake

 

pudingový koláč

 

pudingovy kolac

Prajem príjemné maškrtenie! :-)

 

Viac takýchto úžasných sladkých receptov, ale aj ďalších iných napr. na raňajky, obedy či večere nájdeš v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

z fitka do kuchyne

 

Ak rada maškrtíš, vyskúšaj aj tieto zdravšie verzie koláčov:

Nepečená kakaová dobrota s drobným ovocím

Makovo-slivkový koláč s mandľovou posýpkou

Kokosovo-ananásový koláč s tvarohom

Dominika Dlužaninová

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Domi. Ak by som sa mala v skratke opísať, som malé žieňa s veľkým apetítom ako do života tak aj do jedla. Milujem ľudí, zvieratá, prírodu a rada cestujem. Taktiež som Jumping trénerkou v Bratislave a na svojej ceste za zdravím a fit postavou som pochopila dve veci. Žena musí byť spokojná hlavne zvnútra, aby mohla byt spokojná navonok a po druhé, maškrtiť sa dá aj zdravo. Som asi tretí rok na rastlinnej strave a rada Vám ukážem, že to nie je len o šaláte. :-)
Nájdete ma na IG: @svetbaj_mi
Dominika Dlužaninová

Článok bol pridaný dňa 07/06/2019 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Dominika Dlužaninová

Komentáre