Doba prípravy: 40 minút
Vhodné od: 1 roka (bez maku, len s troškou masla, prípadne s jogurtom), od 2 rokov (s makom alebo kakaom)
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 300 g vopred uvarených zemiakov (ideálne 1 deň)
- 150 g vopred uvarených batatov (táto gramáž mi vyšla z 1 ks)
- 1 vajíčko
- štipku morskej/himalájskej soli
- 220 g špaldovej múky (dala som mix hladkej bielej a celozrnnej)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme vajíčko, štipku soli a dosýpame múku, aby vzniklo kompaktné cesto, s ktorým sa bude dať dobre pracovať.
3. Na pomúčenej doske ho rozdelíme na 2 časti, z ktorých vytvoríme valčeky a z nich tvarujeme šúľance.
4. Medzitým necháme v hrnci zohriať vodu. Keď vrie, stíšime plameň a hádžeme do nej šúľance. Varíme ich asi 10 minút.
5. Podávame s roztopeným maslom (odporúčam nešetriť :-)), datľovým sirupom a kvalitným makom alebo kakaom.
Kopec výživných a veľmi chutných receptov pre detičky (no najedia sa z nich aj dospelí) nájdeš v našej knihe Zdraví papkáči:
Pozri aj na tieto recepty:
Mrkvovo-zelerový šalát pre vegánov: vynikajúca náhrada za sviatočný zemiakový šalát
Vynikajúce domáce pečené buchty s lekvárom, navyše bez lepku
Recept na moravské koláče z kvásku, čo chutia ako od babičky
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.