Tieto jemné kuracie lasagne sú také chutné, že je ťažké uveriť, ako rýchlo a jednoducho si ich vieš pripraviť.
Kuracie prsia sú dusené v syrovo-bylinkovej zmesi a potom poliate bohatou paradajkovou omáčkou (marinara) a syrom. Jemné kurča, upečené do dokonalosti, nasiakne všetkými príchuťami lasagní, a preto sa môže stať toto jedlo tvojou jednoduchou týždennou večerou alebo obedom. Lasagne sú tvorené jednou z najznámejších kombinácií chutí a to z nasledujúceho dôvodu – bohatá paradajková omáčka, výdatné mäso a, samozrejme, veľa syra tvoria klasicky chutné jedlo. Ich výroba môže trvať hodiny, čo sa pri nabitom rodinnom programe naozaj nedá!
Ak chceš dopriať sebe aj rodine výborné lasagne, vyskúšaj tento jednoduchý recept.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.
2
Ak si vyrábate paradajkovú omáčku, na panvici si dozlata opražte cibuľku, pridajte k nej paradajky, vňať, soľ a duste 10 minút. Na konci pridajte med.
3
Potom si vyrobíme ricottovú zmes pridaním syra ricotty, strúhaného parmezánu, vajíčka, petržlenovej vňate, soli. Miešame, kým sa všetko nespojí.
4
Do veľkého pekáča si poukladáme kuracie prsia. Ochutíme talianskym korením a cesnakovým práškom.
5
Na prsia si nanesieme zmes ricotty a potom na to vlejeme paradajkovú omáčku. Vrch posypeme parmezánom a mozzarellou.
6
Pečieme 35 – 45 minút alebo kým nie sú kura a syrový vrch upečené.
7
Podávame teplé s cestovinami, so zeleninovou kašou alebo šalátom.
Tip: Paradajkovú omáčku môžeme kúpiť. Hľadaj označenie marinara 600 g. Ale ak máš čas, odporúčam vyrobiť.
Keďže toto jedlo má klasickú príchuť lazaní, bude sa dobre kombinovať s mnohými obľúbenými talianskymi prílohami. Existujú klasické možnosti a niektoré zdravé možnosti.
- Cestoviny – každý druh sa hodí, výber je na tebe.
- Šalát
- Pečivo (bagety, sendviče...)
- Pečená zelenina
- Zeleninové kaše
Dobrú chuť :-)!
Pestrý výber zdravých receptov na všetky príležitosti a časti dňa nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz