Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Sviatočné brusnicovo-rozmarínové kuracie stehná

45 min
6 porcií
kuracie stehna recept

Potrebujeme: 

  • Na omáčku:
  • ½ šálky sušených brusníc
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 1 lyžicu čerstvých rozmarínových listov
  • ¼ šálky vývaru alebo vody
  • Na kuracie stehná:
  • 6 kuracích stehien
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžicu olivového oleja
kuracie stehna recept

Tieto zdravé brusnicovo-rozmarínové kuracie stehná sa pripravujú jednoducho, sú plné chutí a hodia sa na sviatočný stôl. Zamiluješ si sladkokyslú chuť brusníc ozvláštnenú voňavým rozmarínom. Toto jedlo milujem, pretože predstavuje rýchlu a jednoduchú zdravú večeru alebo obed, a pritom je chuťovo a na pohľad pestré.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.

2

Zmiešame všetky ingrediencie na omáčku v kuchynskom robote alebo ponorným mixérom a spracujeme dohladka.

3

V panvici si zohrejeme olej a zľahka opečieme osolené kuracie stehná z každej strany nachrumkavo. Potom ich premiestnime do pekáča a zalejeme omáčkou. Ak by bola hustá, môžete pridať viac vody alebo vývaru.

4

Pečieme 20-30 minút alebo kým nie sú stehná upečené.

5

Kontrolujeme, a ak chceme viac omáčky, môžeme pridať vývar alebo vodu. Možno do nej pridať sušené brusnice a vetvičky rozmarínu. Keďže je v omáčke med, stehná môžu na povrchu skaramelizovať a trošku sa pripiecť. Na chuti to však neuberá.

6

Podávame s obľúbenou prílohou – napríklad so zeleninovou kašou, s opekanými zemiakmi alebo zeleninou, ryžou, rôznymi šalátmi...

Tip: Do omáčky môžeme pridať aj cesnak. Ja ho nepoužívam, lebo mne po ňom býva zle.

pecene kuracie stehna v rure

Dobrú chuť :-)!

Načerpaj inšpirácie aj v našich kuchárskych knihách, aby tvoja fitness strava bola rozmanitá, zdravá a chutná:

fit jedalnicek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.