Tieto zdravé brusnicovo-rozmarínové kuracie stehná sa pripravujú jednoducho, sú plné chutí a hodia sa na sviatočný stôl. Zamiluješ si sladkokyslú chuť brusníc ozvláštnenú voňavým rozmarínom. Toto jedlo milujem, pretože predstavuje rýchlu a jednoduchú zdravú večeru alebo obed, a pritom je chuťovo a na pohľad pestré.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 190 ˚C.
2
Zmiešame všetky ingrediencie na omáčku v kuchynskom robote alebo ponorným mixérom a spracujeme dohladka.
3
V panvici si zohrejeme olej a zľahka opečieme osolené kuracie stehná z každej strany nachrumkavo. Potom ich premiestnime do pekáča a zalejeme omáčkou. Ak by bola hustá, môžete pridať viac vody alebo vývaru.
4
Pečieme 20-30 minút alebo kým nie sú stehná upečené.
5
Kontrolujeme, a ak chceme viac omáčky, môžeme pridať vývar alebo vodu. Možno do nej pridať sušené brusnice a vetvičky rozmarínu. Keďže je v omáčke med, stehná môžu na povrchu skaramelizovať a trošku sa pripiecť. Na chuti to však neuberá.
6
Podávame s obľúbenou prílohou – napríklad so zeleninovou kašou, s opekanými zemiakmi alebo zeleninou, ryžou, rôznymi šalátmi...
Tip: Do omáčky môžeme pridať aj cesnak. Ja ho nepoužívam, lebo mne po ňom býva zle.
Dobrú chuť :-)!
Načerpaj inšpirácie aj v našich kuchárskych knihách, aby tvoja fitness strava bola rozmanitá, zdravá a chutná:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz