Špargľa je naozaj vzácnou zeleninou. Patrí jej krátky čas na jar. Preto treba využiť každú príležitosť, keď si ju môžeme pripraviť. Ja som z nej uvarila trošku exotickú polievku s kokosovým mliekom a s kurkumou.
Verím, že vám bude chutiť či už na obed, alebo na večeru. U nás sa po nej len tak zaprášilo 😊.
Ako na to:
1
Špargľu opláchneme, odkrojíme spodné časti a nakrájame na menšie kúsky.
2
Vrch špargle si odložíme na ďalšie spracovanie.
3
Batat ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
4
V hrnci si rozohrejeme polovicu z pripraveného masla, pridáme špargľu spolu s batatom a chvíľu restujeme.
5
Zalejeme vodou, dochutíme soľou a varíme, kým nie je zelenina mäkká.
6
Potom ju vyberieme a vložíme do mixéra. Pridáme kokosové mlieko spolu s kurkumou a mixujeme dohladka.
7
Vložíme naspäť do hrnca a necháme prevariť.
8
Na panvici si roztopíme druhú časť masla, vložíme špičky špargle a restujeme.
9
Keď je polievka hotová, servírujeme ju v miske alebo v tanieri a vrch polievky posypeme orestovanými špičkami špargle.
10
Môžeme podávať s celozrnným chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
232 kcal
975 kJ
T:
14 g
B:
4 g
S:
21 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám 🤩:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.