Polievka plná jarných chutí, vitamínov a zelených halušiek, ktorá je sýta a rýchlo hotová. 😊
Ako na to?
1
Najprv pripravíme halušky. V mixéri rozmixujeme očistené a nakrájané zemiaky, špenátové listy (môžeme odstrániť stopky), vajíčko a trochu vody.
2
Zmes prelejeme do misky.
3
Pridáme hladkú špaldovú celozrnnú múku.
4
Vypracujeme cesto na halušky a osolíme ho.
5
Vo vriacej vode uvaríme halušky, precedíme ich a dáme bokom.
6
Mrkvu a kaleráb očistíme a nakrájame na pásiky, cibuľku a pór na kolieska.
7
V hrnci zohrejeme olivový olej.
8
Všetku zeleninu orestujeme. Ak máme mrazený hrášok či edamame, najprv orestujeme zvyšok, až po chvíli pridáme strukoviny.
9
Zeleninu osolíme a okoreníme, podlejeme vodou, cca 1,5 – 2 l, a zakryjeme.
10
Varíme ju približne 40 minút, kým nezmäkne. Na dochutenie môžeme použiť trocha mletej kurkumy.
11
Do hotovej polievky primiešame halušky, nasekanú petržlenovú vňať a trocha nasekanej zelenej časti jarnej cibuľky.
TIP: Tieto halušky môžeme pripraviť aj ako hlavné jedlo napríklad s tvarohom či bryndzou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
154 kcal
646 kJ
T:
1 g
B:
75 g
S:
28 g
V:
5 g
Prajem ti dobrú chuť. 😊
Inak, vieš, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov