Táto jesenná polievka je úžasná, hrejivá, výživná a chutná. Recept sa ľahko pripravuje a má tú najúžasnejšiu farbu. Vďaka lahodnej tekvici je polievka bohatá na antioxidant betakarotén a červená repa nám dodá zdravú dávku kyseliny listovej.
Ako na to?
1
Cviklu a tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
2
Na miernom ohni si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlata.
3
Pridáme tekvicu, cviklu, muškátový oriešok, soľ a škoricu. Všetku zeleninu restujeme 5 – 10 minút.
4
Pridáme vývar/vodu a varíme, kým zelenina nie je uvarená. Potom vyberieme tyčinku škorice a polievku rozmixujeme, kým nebude hladká. Nakoniec si upravíme hustotu podľa svojej chuti.
5
Ešte 5 minút povaríme a môžeme servírovať s opečeným chlebom, kyslou smotanou alebo jogurtom či so semiačkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
240 kcal
1010 kJ
T:
8 g
B:
6 g
S:
36 g
V:
5 g
Dobrú chuť 😊!
Už je to tu 🤩. Fitness diár® 2024 je už na našom e-shope! Neváhaj a začni nový rok zapisovať do svojho nového diára 😍:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz