Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Delikátna cviklová polievka s tekvicou

45 min
4 porcie
výborná cviklová polievka

Potrebujeme: 

  • 2 väčšie cvikly (približne 500 g)
  • 1 menšiu tekvicu (približne 350 g)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 ks celej škorice
  • 700 ml vývaru alebo vody
  • kyslú smotanu, biely jogurt, opečený chlieb, semiačka
výborná cviklová polievka

Táto jesenná polievka je úžasná, hrejivá, výživná a chutná. Recept sa ľahko pripravuje a má tú najúžasnejšiu farbu. Vďaka lahodnej tekvici je polievka bohatá na antioxidant betakarotén a červená repa nám dodá zdravú dávku kyseliny listovej.

Ako na to?

1

Cviklu a tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.

2

Na miernom ohni si na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku dozlata.

3

Pridáme tekvicu, cviklu, muškátový oriešok, soľ a škoricu. Všetku zeleninu restujeme 5 – 10 minút.

4

Pridáme vývar/vodu a varíme, kým zelenina nie je uvarená. Potom vyberieme tyčinku škorice a polievku rozmixujeme, kým nebude hladká. Nakoniec si upravíme hustotu podľa svojej chuti.

5

Ešte 5 minút povaríme a môžeme servírovať s opečeným chlebom, kyslou smotanou alebo jogurtom či so semiačkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

240 kcal

1010 kJ

T:

8 g

B:

6 g

S:

36 g

V:

5 g

rychla cviklova polievka

Dobrú chuť 😊!

Už je to tu 🤩. Fitness diár® 2024 je už na našom e-shope! Neváhaj a začni nový rok zapisovať do svojho nového diára 😍:

fitness diar fitshaker
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.