Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lahodná paprikovo-paradajková polievka s červenou šošovicou

35 min
4 porcie
paradajkovo papriková polievka s červenou šošovicou

Potrebujeme: 

  • 1 cibuľu
  • 2 veľké červené papriky
  • 4 veľké paradajky
  • morskú/himalájsku soľ
  • čierne mleté korenie
  • ½ lyžičky bylinky (tymianu, oregana, bazalky, majoránky...)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 500 ml vývaru alebo vody
  • 75 g červenej šošovice
paradajkovo papriková polievka s červenou šošovicou

Vynikajúca hrejivá polievka z červenej papriky a zo šošovice – bohatá, krémová a sladká zároveň. 😋 Je to skvelý spôsob, ako spotrebovať papriku či paradajky – stačí ich opiecť. Pečením zeleniny skutočne vynikne jej sladkosť. Hotová polievka má krásnu sýtu oranžovú farbu a je plná chuti a antioxidantov. Červená šošovica je lacná, rýchlo sa uvarí a je ideálna do polievok – pridáva chuť, textúru a bielkoviny. Chutí dobre s čerstvým alebo opečeným chlebom, domácimi krutónmi a čerstvými bylinkami. 😉

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 180 ˚C. Plech vystelieme alobalom.

2

Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, papriku na pásiky, paradajky na štvrtiny.

3

Nakrájanú zeleninu dáme do pekáča, osolíme, okoreníme bylinkami a polejeme olivovým olejom.

4

Premiešame a pečieme domäkka.

5

Medzitým si vo vývare uvaríme červenú šošovicu.

6

Upečenú zeleninu pridáme k uvarenej šošovici a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je polievka príliš hustá, pridáme vodu alebo vývar.

7

Nakoniec ešte ochutíme bylinkami a dosolíme podľa chuti.

8

Polievku môžeme podávať s opečeným alebo čerstvým chlebom, domácimi krutónmi, so semiačkami a s čerstvými bylinkami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

200 kcal

841 kJ

T:

6 g

B:

8 g

S:

24 g

V:

8 g

polievka s červenou šošovicou

Nech ti chutí 😊 !

Vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:

z fitka do kuchyne
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.