Milujem polievky, hlavne v chladnom a sychravom počasí. Či už na obed, alebo večeru, vždy ma zahrejú a zasýtia.
Ako na to?
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.
2
Spolu s roztlačeným cesnakom ich opečieme na rozohriatom olivovom oleji.
3
Zalejeme vodou a pridáme zeleninový bio bujón.
4
Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
5
Rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou.
6
V miske rozšľaháme múku so smotanou, primiešame k polievke a necháme prejsť varom.
7
Polievku odstavíme.
8
Šunku nakrájame na jemné rezance a opečieme na olivovom oleji dozlatista.
9
Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle.
10
Polievku servírujeme do hlbokého taniera alebo misky, pridáme opečenú šunku a posypeme parmezánom.
11
Nakoniec dozdobíme nakrájanou pažítkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
302 kcal
1272 kJ
T:
15 g
B:
14 g
S:
26 g
V:
3 g
Dobrú chuť 😊!
Ďalšie výborné inšpirácie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách. Daruj ich na Vianoce svojej mamke, babke alebo sebe či kamarátke.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.