Tento šťavnatý nákyp zo pšena, z maku a kokosovej múčky si môžeme dať na raňajky, obed, ako dezert alebo si ho zabaliť so sebou na cesty. Použiť možno akékoľvek bobuľové ovocie podľa sezóny. Pšeno predstavuje poklad plný výživných látok, je vhodné aj pre celiatikov a tiež ľahko stráviteľné, čo je super počas teplých dní.
Ako na to?
1
Pšeno poriadne prepláchneme, sparíme vriacou vodou a uvaríme v mandľovom mlieku domäkka. Trvá to cca 15 minút, potom ho necháme vychladnúť.
2
Medzitým vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom do peny a následne primiešame aj kokosové mlieko z plechovky. (Premiešame ho, aby sme nemali len riedku alebo hustú časť, ale takú zmes).
3
Jablká ošúpeme a nastrúhame a pridáme k vajíčkovej zmesi.
4
Postupne pridáme aj vychladnuté pšeno, mletý mak a kokosovú múku. Cesto by nemalo byť riedke ani husté, ale vláčne, aby sa dalo pekne naliať na pekáč.
5
Pekáč potrieme trochou masla a na vyliatu zmes nasypeme bobuľové ovocie a strúhaný kokos.
6
Nákyp pečieme pri 170 ˚C 35-40 minút.
Tip: Namiesto kokosovej múky môžeme použiť aj mandľovú.
Prajem vám dobrú chuť 😊.
Oslaď si vrch nákypu lyžičkou Fitnutky:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov