Pred Veľkou nocou by sme mali jesť trochu menej mäsa. Odľahčiť trávenie a dopriať si jarnú očistu. Zeleninové jedlá sú ideálne nielen na obed, ale aj na večeru. Či už budeme konzumovať zeleninu v surovom stave, alebo tepelne upravenú, určite to prospeje nášmu organizmu a tráveniu.
Ako na to?
1
Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.
2
Na panvici rozpustíme maslo, na ktorom restujeme karfiol cca 15 minút.
3
Karfiol ochutíme soľou, čiernym korením a červenou paprikou a občas premiešame.
4
Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme strúhankou.
5
Vysypeme do nej orestovaný karfiol.
6
V miske zmiešame kyslú smotanu, smotanu na varenie, vajíčko a nastrúhaný parmezán.
7
Nakoniec pridáme nakrájanú pažítku a všetko spolu dobre premiešame.
8
Zmes rovnomerne vylejeme na orestovaný karfiol.
9
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 40 minút.
10
Môžeme podávať samostatne ako ľahkú večeru alebo ako obed napríklad s varenými zemiakmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
400 kcal
1682 kJ
T:
30 g
B:
15 g
S:
14 g
V:
4 g
Dobrú chuť :-)!
Var zdravo a chutne aj podľa receptov z našich kníh:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.