Hummus z cícera poznáme všetci. Ale ako si si u mňa už mohla všimnúť, ja mám rada aj alternatívy. A táto je jedna z nich. Chutné raňajky alebo olovrant môžeme doplniť kopou zeleniny. A pomer vlákniny, ktorý by sme mali za deň prijať, budeme mať čiastočne splnený.
Ako na to?
1
Karfiol opláchneme, rozoberieme na menšie kúsky a uvaríme na pare. Je to preto, aby karfiol nabral čo najmenej vody.
2
Keď je karfiol hotový, necháme ho vychladnúť.
3
Po vychladnutí ho dáme do mixéra, pridáme tahiny pastu, pretlačený cesnak, soľ a šťavu z limetky.
4
Všetko spolu dobre rozmixujeme tak, aby nám vznikla jemná hmota.
5
Keď je hummus hotový, podávame ho s pitou alebo arabským chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 125 g hummusu + 50 g pita):
237 kcal
997 kJ
T:
6 g
B:
9 g
S:
34 g
V:
4 g
Dobrú chuť :-)!
V našom e-shope nájdeš 7 kuchárskych kníh, ktoré ponúkajú recepty od raňajok, cez hlavné jedlá s mäsom, bez mäsa, s rybami, ale aj na cestoviny, šaláty...až po výživné snacky a zdravé koláče.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.