Vynikajúci recept ako dostať do detí, manžela, či takej sestry kopec zeleniny v chutnej forme. Zapekaný karfiol so zemiakmi, šampiňónmi, cherry paradajkami, ktorý je podčiarknutý chuťou syru čedar, a to všetko je zahalené do chrumkavej krusty. Toto je recept na zdravý zeleninový obed prezlečený do naozaj príťažlivých chutných šiat. Vhodný pre celiatikov i vegetariánov. :-)
Ako na to?
1
Karfiol očistíme, umyjeme, nakrájame na malé ružičky.
2
Dáme do hrnca a varíme v osolenej vode do zmäknutia.
3
Medzitým na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrajanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky (tie sme predtým umyli a zbavili povrchovej šupky, potom nastrúhali).
4
Pridáme umyté a nakrajané šampiňóny a cherry paradajky.
5
Chvíľu restujeme, potom odstavíme z plameňa.
6
Keď je karfiol uvarený, necháme ho chvíľu vychladnúť.
7
Potom zmiešame so zeleninovou zmesou, 2 vajíčkami, nastrúhaným syrom chedar, nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme koreniny a osolíme.
8
Celú hmotu premiestnime do vopred maslom vymastenej sklenenej zapekacej misy.
9
Zvyšné 2 vajíčka rozmiešame so smotanou, potom tekutinou polejeme vrch cesta.
10
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180°C po dobu 25 až 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
317 kcal
1334 kJ
T:
19 g
B:
15 g
S:
21 g
V:
4 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.